catala  castellano
Logo Dr.F.Codina Garcia
Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació 
Imatge estetoscopi
El Bressol, per Berthe Morisot

Consells per fer dormir segurs els nadons


Una postura per dormir segura del seu bebè reduirà el risc de lesions i de la síndrome de mort sobtada del nadó.
La mort sobtada del nadó, és quan un bebè d'altra banda sa, mort de sobte i de forma inesperada mentre dorm. No hi ha causa coneguda. La mort sobtada del nadó, és menys comú en els bebès dels pares no fumadors, especialment els bebès de mares que no han fumat durant l'embaràs. També és menys freqüent en els bebès que dormen de cap amunt.


On ha de dormir el meu nadó?

Durant els primers 6 mesos, el lloc segur per a dormir el seu nadó és de cap per amunt, en un bressol a l'habitació dels pares. Tenir al seu bebè prop de vostè farà la lactància més fàcil.

nen dormint


Com fer segur el som del meu nadó?

1. A partir del naixement, i durant el primer any de vida, posi al nadó a dormir cap amunt durant la nit i durant la migdiada.
2. Utilitzi una superfície ferma i plana per dormir. Llits d'aigua, matalassos d'aire, coixins, sofàs o materials tous són no superfícies segures pels bebès. Els bebès poden girar el cap i enterrar la seva cara en aquests materials tous i ofegar-se.
3. Els elements com edredons, coixins o peluixos que no haurien d'estar en el bressol.

4. Asseguri's que el seu bebè no estigui massa calent. En lloc d'una manta, usi roba lleugera pel seu bebè. Cal escalfar l’habitació no el bebè.
5. Mantingui al seu bebè en un ambient lliure de fum de tabac.

És segur compartir el llit?

Alguns pares decideixen compartir el llit amb el seu bebè, si aquest es la seva tria, recordi que:
1. Els llits d'adults no estan dissenyades pels bebès.
2. Un bebè pot quedar atrapat en el espai entre el matalàs i el capçal del llit.
3. Un bebè pot caure del llit.
4. Un adult pot donar-se la volta i asfixiar al bebè.
5. Compartir el llit pot suposar un sobreescalfament del bebè.
6. Si vostè vol dormir amb el seu bebè, ha de ser capaç de despertar-se fàcilment i atendre’l. Això és pot dificultar si vostè està extremadament cansat (més d'usual).

Recordi que la forma més segura perquè el bebè dormi es cap amunt.

Dr. F. Codina Garcia. Desembre 2014

ajustament
icona descarrega

Avís: La informació d’aquesta pàgina no es pot considerar un diagnòstic ni un tractament , així no pot substituir l’atenció medica. En cap cas substitueix l’opinió o les prescripcions dels professionals. El titular del lloc web no pot garantir que la informació està completament lliure d’error tot i els esforços per assegurar la veracitat i l’actualització . Es recomana sempre la consulta al seu pediatra i no es fa responsable de possibles malentesos del continguts de la pàgina.