catala  castellano
Logo Dr.F.Codina Garcia
Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació 
Imatge estetoscopi
El Bressol, per Berthe Morisot

El seu nen és prematur?

Si el seu bebè neix abans d'hora, el miracle del naixement podria ser eclipsat per la seva preocupació per la salut del seu bebè prematur i els possibles efectes a llarg termini de la prematuritat. No obstant això, hi ha molt que pots fer per cuidar del teu bebè prematur.

Un bebè prematur o preterme neix abans de les 37 setmanes d'embaràs. En general, com més abans neixi un bebè, major serà el risc de complicacions.
Al principi, el seu bebè prematur podria tenir poc greix corporal i necessitar ajuda per mantenir la calor corporal, i precisar l’ajut de la incubadora per mantenir la temperatura del seu cos. Pot plorar en veu baixa i només si té dificultat per respirar.
L'alimentació dels bebès prematurs pot ser un desafiament. La coloració groguenca de la pell i els ulls (icterícia), sucre en la sang, i la falta de glòbuls vermells (anèmia) són complicacions possibles.

prematur


Més serioses son les infeccions, episodis de suspensió de la respiració (apnea) i el sagnat en el cervell. Alguns bebès prematurs tenen dificultats d'audició o visió. Uns altres experimenten retards en el desenvolupament, problemes d'aprenentatge, dèficit motor, o problemes de salut mental, psicològics o crònics. Molts, no obstant això, experimenten un desenvolupament normal i saludable.

La cura del seu bebè prematur

• Quan sigui el moment de portar al seu bebè a casa, vostè podria sentir-se alleujat, emocionat i ansiós. Després de dies, setmanes o mesos a l'hospital, pot ser preocupant deixar el suport de l'equip mèdic. Tingui en compte que a mesura que passa més temps amb el seu bebè, vostè entendrà millor com satisfer les seves necessitats i la seva relació es farà més forta.
• Faci totes les preguntes que vostè necessita. Res és ximple o sense importància quan es tracta de cuidar al seu bebè.
• Programi les visites de seguiment amb el metge del seu bebè.
• Passi temps amb el seu bebè.
• Parli amb el seu bebè en tons amorosos i toqui’l. Llegir-li també pot ajudar-li a sentir-se més prop del seu bebè.

Aprengui a alimentar, canviar i calmar al seu bebè prematur. Si vostè està preocupat, demani ajuda a l'equip mèdic. Consideri la possibilitat de personalitzar el llit del seu bebè amb una manta especial o fotos de la família.

Cuidar del cuidador

Està concentrat en el teu bebè ara, però recordi que vostè té necessitats especials, també. La bona cura d'un mateix és necessari per a la millor cura del seu bebè prematur.

• Prengui's temps per recuperar-se dels rigors del part. Mengi una dieta saludable i descansi tot el que pugui.
• Reconegui les seves emocions. Recordi que vostè i la seva parella poden reaccionar davant l'estrès i l'ansietat de manera diferent, però tots dos volen el millor per al seu bebè.
• Prengui's un descans quan ho necessiti.
• Recordi als germans del seu bebè, tracti de respondre a les seves preguntes sobre el nou bebè i les seves necessitats.
• Accepti l'ajuda dels altres. Busqui suport.

Modificat de Clinica Mayo Staff. Juliol 2011

ajustament
icona descarrega

Avís: La informació d’aquesta pàgina no es pot considerar un diagnòstic ni un tractament , així no pot substituir l’atenció medica. En cap cas substitueix l’opinió o les prescripcions dels professionals. El titular del lloc web no pot garantir que la informació està completament lliure d’error tot i els esforços per assegurar la veracitat i l’actualització . Es recomana sempre la consulta al seu pediatra i no es fa responsable de possibles malentesos del continguts de la pàgina.