catala  castellano
Logo Dr.F.Codina Garcia
Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació 
Imatge estetoscopi
Nen malalt, per Arturo Michelena

Pediculosis (polls)


Que és?

La pediculosis és la infestació per polls.


Normes per als pares

L’objectiu és que en una sessió de tractament es resolgui el problema. Com generalment el tractament es realitza a la tarda quan els nens/es surten del col·legi es recomana la següent pauta:

1.) Aplicar la loció antiparasitària, que és cremosa, sobre el cuir cabellut i cabell, de manera que quedi tota la base del cap moll. L’aplicarem realitzant una suau fricció, i insistirem al clatell i darrere de les orelles, que són les zones més afectades. S’aconsella deixar-lo durant una o dues hores. Embolicar el cap amb una tovallola o gorra de plàstic per al seu aïllament.

2.) Rentar amb xampú antiparàsit i aclarir amb aigua abundant. Cura amb els ulls, si entra sabó rentar bé amb aigua neta (no és perillós, però produirà coïssor).

poll

Assecar, millor amb eixugador suau, i pentinar (revisar les pintes de la casa). Recordar que les llémenes queden fortament adherides fins i tot quan estan mortes, per això es fa necessari el pentinar amb una pinta per llémenes per facilitar l’arrossegament dels petits ous.
Així mateix la incorporació de vinagre en l’aigua de l’esbandida facilitarà el despreniment de les mateixes..

Altres mesures higièniques

• Es recomana rentar els llençols i la roba amb aigua calenta (55ºC durant uns 20 minuts), i si és possible s’assequessin en assecadora, a temperatura elevada.
• Submergir els raspalls i pintes en líquids insecticides.
• No utilitzar la mateixa pinta entre els familiars o companys.
• Passar l’aspirador conscienciosament per l’habitació de parasitat, matalàs, catifa, etc... (el poll adult pot sobreviure unes 24 hores fora de l’individu humà).
• Els abrics o objectes que no es poden rentar, es guardaran en bosses de plàstic durant 15 dies. Poden vaporitzar-se amb una solució insecticida.

Dr. F. Codina Garcia. Desembre 2014

ajustament
icona descarrega

Avís: La informació d’aquesta pàgina no es pot considerar un diagnòstic ni un tractament , així no pot substituir l’atenció medica. En cap cas substitueix l’opinió o les prescripcions dels professionals. El titular del lloc web no pot garantir que la informació està completament lliure d’error tot i els esforços per assegurar la veracitat i l’actualització . Es recomana sempre la consulta al seu pediatra i no es fa responsable de possibles malentesos del continguts de la pàgina.