catala  castellano
Logo Dr.F.Codina Garcia
Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació 
Imatge estetoscopi
Nen malalt, per Arturo Michelena

Grip

Què es la grip?
La grip és una malaltia infecciosa causada pels virus influença tipus A, B i C. No obstant, hi ha altres virus respiratoris que poden causar quadres similars. Es presenta de forma epidèmica a la tardor i hivern, és altament contagiosa a totes les edats, així és freqüent que la malaltia afecti a la vegada a diferents membres d'una família.

Què símptomes presenta?
La grip es caracteritza per l'aparició sobtada de febre alta, de vegades acompanyada de tremolors i calfreds, mal de cap, malestar general, dolors musculars i articulars i tos seca. Desprès apareix dolor de gola, congestió nasal i tos, que pot ser severa. També pot produir, especialment a nens petits, vòmits, diarrea i dolor abdominal.

Cóm evoluciona?
La malaltia dura de 2 a 5 dies. De vegades es produeix als pocs dies, quant sembla que ha hagut una millora, un segon atac, tornant a expressar als símptomes del principio a la seva màxima intensitat. La tos residual, un estat de fatiga i la falta de gana poden durar setmanes.

estornut


Cóm es tracta?
Fet que el causant és un virus no existeix tractament específic eficaç. No és útil el tractament antibiòtic, ni redueix els símptomes. Són fonamentals les cures generals i el tractament dels símptomes:
• Febre: antitèrmics habituals (paracetamol, ibuprofè).
• Congestió nasal: rentats nasals i aspiració de la mucositat.
• Alimentació: oferir petites quantitats i de forma freqüent amb abundants líquids.
• Ambient: mantenir al pacient allunyat de ambients carregats (fums de cuina, fum de tabac...).
• Medicaments: ocasionalment alguns tractaments poden ser eficaços; segueixi las prescripcions de seu metge.

Quant tornar a consultar?

• Si la febre dura més de 5 dies o no hi ha millora dels símptomes.
• Si observa dificultat respiratòria.
• Impossibilitat per menjar o qualsevol altra símptoma nou que aparegui després d’una millora, com mal de orella, o dolor toràcic, etc....

Dr. F. Codina Garcia. Desembre 2014

ajustament
icona descarrega

Avís: La informació d’aquesta pàgina no es pot considerar un diagnòstic ni un tractament , així no pot substituir l’atenció medica. En cap cas substitueix l’opinió o les prescripcions dels professionals. El titular del lloc web no pot garantir que la informació està completament lliure d’error tot i els esforços per assegurar la veracitat i l’actualització . Es recomana sempre la consulta al seu pediatra i no es fa responsable de possibles malentesos del continguts de la pàgina.