catala  castellano
Logo Dr.F.Codina Garcia
Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació 
Imatge estetoscopi
Les tres edats, per Gustav Klimt

Consells de protecció solar

El sol és una font de salut. L'exposició solar és necessària per a la formació de la vitamina D.
La vitamina D facilita l’absorció del calci dels ossos, evitant el raquitisme. Pot ajudar a ,a més a més a millorar algunes dolències de la pell com ara la psoriasi o l’acne.

Però una exposició excessiva provoca eritema solar (cremada) i a la llarga envelliment de la pell, lesions cutànies i fins i tot càncer.

Recordi:

• Els nens, especialment els més petits, no s’han d’exposar directament al sol. Hem d’evitar doncs les hores de màxima radiació entre les 12 – 16 hores.
• Tot i que estigui emboirat a l’estiu els nens han d’anar amb para-sol, roba de cotó i gorra.

nen a la platja

• A més a més una crema foto-protectora resistent a l’aigua que s’ha d’aplicar 30 minuts abans de l’exposició i s’ha de renovar cada 3 – 4 hores.
• Els foto-protectors són una forma segura de prendre el sol, no una manera de perllongar l’exposició al sol.
• NO descuidar-se d’oferir aigua.
• Després de l’exposició al sol cal una bona hidratació de la pell.
• Recordi que alguns medicaments són fotosensibles, és a dir, que poden fer algun tipus de reacció si el pacient s’exposa al sol. Consulti al vostre metge si el nen prenen medicació.

Dr. F. Codina Garcia. Desembre 2014


ajustament
icona descarrega

Avís: La informació d’aquesta pàgina no es pot considerar un diagnòstic ni un tractament , així no pot substituir l’atenció medica. En cap cas substitueix l’opinió o les prescripcions dels professionals. El titular del lloc web no pot garantir que la informació està completament lliure d’error tot i els esforços per assegurar la veracitat i l’actualització . Es recomana sempre la consulta al seu pediatra i no es fa responsable de possibles malentesos del continguts de la pàgina.