catala  castellano
Logo Dr.F.Codina Garcia
Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació 
Imatge estetoscopi
Les tres edats, per Gustav Klimt

Prepuci

Durant l’estiu, una patologia prevalent en els nens és la balanitis (infecció-inflamació del prepuci). La sorra i la poca roba afavoreixen que el nen es pugui tocar amb les mans brutes afavorint la infecció.

Hi ha quatre dates decisives en la història del prepuci: Al segle XVII aC (1713 abans de Crist), Abraham se circumcida com un signe de pacte amb Jehová.
En el segle V dC Pablo de Tars, en un de les primers Concilis del catolicisme proposa que els gentils (no circumcidats), també puguin formar part de l'Església.
Al segle XX dC Gairdner publica per primera vegada un treball sobre el desenvolupament normal del prepuci.
Al segle XXI dC un tribunal alemany dicta una sentència considerant la circumcisió una forma de mutilació.
Els dos primers fets han tingut una rellevància històrica important i han influït en milions de persones. Mentre que els dos últims no sembla que han produït massa impacte.

penis


Algunes qüestions no s'han dilucidat encara. Quin paper juga la higiene prepucial en diverses malalties? Existeix una relació entre el càncer de penis i la no circumcisió?

La superfície interna del prepuci i la superfície externa es separa en el moment del naixement o més endavant. A l'edat de 6 mesos, el prepuci encara no es retreu en 8 de cada 10 nens i als 3 anys encara en 1 de cada 10.

L'esmegma és una secreció que sol acumular-se a l'espai balanoprepucial (entre el prepuci i el gland del penis) dels homes incircumcisos.

Consells a recordar:

1. El desenvolupament del prepuci no és complet fins als 3 – 4 anys. Com a norma general, deixi el penis tranquil i net fins a aquesta edat.
2. La presencia de esmegma en el espai balonoprepucial s’ha de eliminar amb higiene (aigua i sabó). Es un procés fisiològic, no una infecció.

Dr. F. Codina Garcia. Desembre 2014

ajustament
icona descarrega

Avís: La informació d’aquesta pàgina no es pot considerar un diagnòstic ni un tractament , així no pot substituir l’atenció medica. En cap cas substitueix l’opinió o les prescripcions dels professionals. El titular del lloc web no pot garantir que la informació està completament lliure d’error tot i els esforços per assegurar la veracitat i l’actualització . Es recomana sempre la consulta al seu pediatra i no es fa responsable de possibles malentesos del continguts de la pàgina.