catala  castellano
Logo Dr.F.Codina Garcia
Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació 
Imatge estetoscopi
Les tres edats, per Gustav Klimt

M’aixeco a la nit si plora?

El seu bebè està plorant de matinada. Li va donar de menjar a mitjanit i li va posar a dormir de cap per amunt... però ara ja està despert. M’aixeco? Li ensenyo a tornar a adormir-se solt? M’odiarà per això? Li causaré un dany psicològic? Pensarà que aquest món és un mal lloc per viure? Tots els pares ens hem fet alguna d’aquestes preguntes de matinada. Alguns estudis han intentat respondre a aquestes preguntes.

Les tècniques per ensenyar als bebès a adormir-se sols, en la seva major part, són un èxit. Algunes persones no obstant això, diuen que si no hi ha resposta adient als bebès, aquests nens patiran en el futur problemes mentals i emocionals. Ningú vol això. Però no dormir és el pas a tot tipus d'estrès i de problemes mentals i emocionals en els nens i en els pares. És difícil ser un bon pare o mare quan vostè està sempre curt de son. És increïble que pugui dormir més enllà d'unes hores.

nen plorant


Deixar que el seu bebè plori i plori sense atendre'l no és una bona idea, és massa estressant tant pel bebè i com pels pares. Però hi ha altres maneres d'ensenyar als bebès a adormir-se sols. En un “sistema acceptable" els pares responen al plor dels nens a intervals lentament creixents, o els pares s’asseuen a l'habitació amb el nen mentre es dorm i a poc a poc disminueixen el temps a l'habitació.

Quins són els efectes a llarg termini d'aquest tipus de tècniques? S'han realitzat estudis que conclouen que no hi ha gens de dolent a ensenyar als nens a adormir-se sols i cap benefici, tampoc. Això és important: "no hi ha diferència”. A la llarga és el mateix. Així que vostè decideix, si el que realment vol fer és aixecar-se i abraçar el seu bebè entremaliat, vagi a per ell. Si les àvies li diuen que el farà malbé, ignorar-les. Li aconsellen una cosa i la contrària. Això no és freqüent. Així que gaudeix d'aquest meravellós espai de llibertat. Faci el que hagi de fer.

Recordi sempre que l’amor i el sentit comú és la millor bona barreja per la criança dels fills, i per altres moltes coses.

Dr. F. Codina Garcia. Desembre 2014

ajustament
icona descarrega

Avís: La informació d’aquesta pàgina no es pot considerar un diagnòstic ni un tractament , així no pot substituir l’atenció medica. En cap cas substitueix l’opinió o les prescripcions dels professionals. El titular del lloc web no pot garantir que la informació està completament lliure d’error tot i els esforços per assegurar la veracitat i l’actualització . Es recomana sempre la consulta al seu pediatra i no es fa responsable de possibles malentesos del continguts de la pàgina.