catala  castellano
Logo Dr.F.Codina Garcia
Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació 
Imatge estetoscopi
Les tres edats, per Gustav Klimt

Recomanacions per gaudir d'un estiu segur

1. Focs artificials són divertits, gaudiu dels espectacles de focs artificials fets per professionals. Però si decidiu usar focs artificials a casa, només encén els focs artificials en una superfície llisa i plana, lluny de la casa, fulles seques i altres coses que poden calar-se foc, una possibilitat molt real en la sequera de l'estiu. Recordeu que fins i tot les bengales poden aconseguir altes temperatures.

2. Apagueu adequadament els focs artificials, per immersió en aigua, abans de llançar-los a les escombraries. Tingueu aigua a l'abast (una mànega de jardí o una galleda) per si cas de mal funcionament o un incendi.

3. Encengueu només un foc artificial alhora. Mai poseu els focs artificials en recipients de vidre o de metall. Mai llanceu ni apunteu focs artificials cap a altres persones, animals o edificis que puguin calar-se foc.

estiu


4. Els parcs infantils són entretinguts, però aneu amb compte amb els perills ocults: superfícies metàl·liques calentes poden cremar les cames, si hi ha un mal manteniment podeu trobar ganxos o cargols que sobresurten. Els gronxadors sembla una bona manera de estar a l'aire lliure, però són perillós. No deixeu als nens sols.

5. Anar amb bicicleta és una activitat meravellosa familiar. Cada membre de la família, ha de tenir un casc de bicicleta per prevenir lesions de cap i la cara. Assegureu que el casc s'ajusta correctament i té una etiqueta que indiqui que compleix amb les normes de seguretat.

6. Vacances i parcs d'atraccions són els pilars de la diversió de l'estiu. Recordeu al seus fills el que han de fer si es separen de vostè. Asseguri's que els seus fills sàpiguen el seu número de telèfon mòbil.

7. Les piscines inflables són una forma popular per refrescar-se a casa. Aquestes piscines són especialment perilloses pels nens menors de 5 anys. Mai deixeu els nens sols en una piscina, no importa la grandària, ni tan sols per un minut. Els ofegaments poden ocórrer en tan sols uns pocs centímetres d'aigua.

8. Les talladores de gespa i altres eines de jardineria són una causa freqüent accident d'estiu. Els nens no han de manipular sols aquests estris.

9. Les armilles salvavides són clau perquè la família que planeja anar en vaixell, canoa, fer esquí aquàtic, o simplement jugar prop de llacs o rius aquest estiu.

10. Els monopatins són d’ús habituals en els adolescents. La majoria dels accidents són a causa de caigudes, assegureu-vos que el vostre noi o adolescent sempre porta el casc i la roba protectora adient per reduir al mínim el risc de lesions.

Consells modificats dels Drs. Bawa i Heather, Hospital de Cincinnati. Octubre. 2012

ajustament
icona descarrega

Avís: La informació d’aquesta pàgina no es pot considerar un diagnòstic ni un tractament , així no pot substituir l’atenció medica. En cap cas substitueix l’opinió o les prescripcions dels professionals. El titular del lloc web no pot garantir que la informació està completament lliure d’error tot i els esforços per assegurar la veracitat i l’actualització . Es recomana sempre la consulta al seu pediatra i no es fa responsable de possibles malentesos del continguts de la pàgina.