catala  castellano
Logo Dr.F.Codina Garcia
Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació 
Imatge estetoscopi
Les tres edats, per Gustav Klimt

Vacuna de la grip en pediatria

Com és habitual cada any, es recomana la vacunació antigripal entre l’1 d’octubre i el 30 de novembre, abans de que s’iniciï la temporada gripal.

La vacuna antigripal està composta per tres virus diferents que varien cada any. Per això la necessitat de repetir anualment la vacunació.

Les vacunes antigripals són generalment segures i ben tolerades. En la meitat dels casos poden aparèixer reaccions locals, com envermelliment i induració o dolor en el punt d’injecció, que duren d’un parell de dies. Aquestes reaccions son lleus i no interfereixen en les activitats quotidianes de les persones vacunades.

La vacuna contra la grip no s’ha d’administrar a persones amb al·lèrgia a l’ou o a altres components de la vacuna, als malalts febrils ni als menors de 6 mesos d’edat.

esternut

La vacuna de la grip no es recomana a tots els nens. S’han de vacunar:

1. Infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques.
2. Infants amb malalties cròniques metabòliques, insuficiència renal, pacients en diàlisi, hepatitis crònica, anèmies o immunosupressió.
3. Infants amb la síndrome de Down.
4. Obesitat mòrbida.
5. Infants que reben tractament continuat amb aspirina*.
6. Convivents de persones d’alt risc.

*Consulti al seu pediatra si el seu fill ha de vacunar.

Dr. F. Codina Garcia. Desembre 2014


ajustament
icona descarrega

Avís: La informació d’aquesta pàgina no es pot considerar un diagnòstic ni un tractament , així no pot substituir l’atenció medica. En cap cas substitueix l’opinió o les prescripcions dels professionals. El titular del lloc web no pot garantir que la informació està completament lliure d’error tot i els esforços per assegurar la veracitat i l’actualització . Es recomana sempre la consulta al seu pediatra i no es fa responsable de possibles malentesos del continguts de la pàgina.