catala  castellano
Logo Dr.F.Codina Garcia
Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació
Imatge estetoscopi
Les tres edats, per Gustav Klimt

Prevenció d'accidents: Consells de 14 anys


L'adolescència és un etapa més d'evolució de la vida.
És el pas de nen/a a persona adulta tant físicament i psíquicament.

És un canvi en la manera de pensar, de relacionar-se, en les seves emocions i sentiments i el seu cos.

1. Evitar l'automedicació.

2. No encendre espelmes a prop de les cortines o altres robes. Cal posar-les en una base estable.

3. S'ha de conèixer les normes de seguretat apropiades per a cada activitat (excursions, escalada, esport d'aventura, natació,...) i practicar-les amb l'equip adequat (roba, calçat, protectors).

senyal de perill

4. Cal conèixer les normes bàsiques de seguretat vial: Com a vianant i/o conductor. Portar casc, no conduir begut, no realitzar carreres ni picar-se amb altres conductors.

5. Prevenció de malalties de transmissió sexual ( Hepatitis B, SIDA, herpes genitals, sífilis) i embaràs: És recomanable la utilització del preservatiu si es practiquen relacions sexuals.

Modificat de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Juliol 2011


ajustament
icona descarrega

Avís: La informació d’aquesta pàgina no es pot considerar un diagnòstic ni un tractament , així no pot substituir l’atenció medica. En cap cas substitueix l’opinió o les prescripcions dels professionals. El titular del lloc web no pot garantir que la informació està completament lliure d’error tot i els esforços per assegurar la veracitat i l’actualització . Es recomana sempre la consulta al seu pediatra i no es fa responsable de possibles malentesos del continguts de la pàgina.