catala  castellano
Logo Dr.F.Codina Garcia
Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació 
Imatge estetoscopi
Bodegó, per Eugenio Lucas Velazquez

Diuen que “són el que mengen”. En pediatria la dita seria “seràn el que mengin”. L’alimentació és una peça clau del desenvolupament dels infants.

Les aportacions adequades de calories són fonamentals pel desenvolupament físic dels nens i nenes. No pot haver creixement amb dèficit d’aliments.

A la nostra societat la falta d’aliments no és el problema. Tot i que aquesta afirmació encara no es pot generalitzar a tot el món. Més aviat al contrari, un excés d’aliments està produint un “sobrecreixement”, obesitat, als nostres infants. L’obesitat és i serà en el futur un greu problema pels nens que viuen en el primer món.

Però no hi ha prou en mesurar les quantitats de menjar. És essencial també controlar allò que mengen els nens i nens.

nen amb biberó

Un infant que menja únicament arròs, per exemple, pot tenir un pes normal, però tots estaríem d’acord que la seva alimentació no és correcte.

Els pares han d’assegurar una dieta correcta al seu fill/filla tant en quantitat com en varietat. Avui ningú dubta que algunes malalties que patim a l’edat adulta van començar el seu desenvolupament en l’alimentació dels primers anys de vida.

Avís: La informació d’aquesta pàgina no es pot considerar un diagnòstic ni un tractament , així no pot substituir l’atenció medica. En cap cas substitueix l’opinió o les prescripcions dels professionals. El titular del lloc web no pot garantir que la informació està completament lliure d’error tot i els esforços per assegurar la veracitat i l’actualització . Es recomana sempre la consulta al seu pediatra i no es fa responsable de possibles malentesos del continguts de la pàgina.