catala  castellano
Logo Dr.F.Codina Garcia
Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació
Imatge estetoscopi
Noia llegint, per Franz Eybl

Social Media: El que els pares han de saber

Els nens i adolescents estan creant i compartint informació més que mai amb l'ús dels mitjans digitals, com telèfons mòbils i ordinadors. S’envien missatges de text, utilitzen Facebook i Twitter, escriuen blogs, comparteixen fotos i vídeos per mantenir-se en contacte amb familiars i amics o fer nous amics.

Els mitjans socials ofereixen moltes oportunitats al seu fill adolescent per a ser creatiu i estar connectat i informat. Però és important aprendre sobre les diferents tecnologies i com els seus fills les usen perquè pugui ajudar-los a mantenir-se segurs en les xarxes socials.

Com puc mantenir als meus fills segurs quan utilitzen les xarxes socials?

• Obtingui informació sobre les tecnologies que els seus fills estan usant.

smartphone

• Pregunti com es comuniquen amb els seus amics en línia. Digui'ls que vostè està disposat i interessat a aprendre sobre això.
• Mantingui els ordinadors en àrees comunes on pot observar als seus fills mentre els utilitzen. Sigui clar sobre les regles d’ús dels ordinadors, en la quantitat de temps i com poden ser utilitzats.
• Estableixi límits en l'ús del telèfon mòbil. Parli sobre quan és un bon moment o no de fer servir el telèfon mòbil.

• Expliqui que, com que la majoria dels missatges no són urgents i poden esperar fins al matí.
• Obtingui protecció pels seus fills. Alguns programes proporcionen la possibilitat de bloquejar llocs, o complir els límits. Cap programa de bloqueig pot substituir a la supervisió dels pares. Digui als seus fills que s’està supervisant la seva activitat en línia. Supervisar l’activitat no permet escoltar les seves converses, ni envair la seva privacitat.
• “Grooming” (assetjament a la xarxa per aconseguir una trobada). “Hacking” (sostracció de contrasenyes o claus d’accés). “Ciberbullyng” (assetjament a la xarxa). “Sexting” (assetjament sexual) Molta terminologia anglesa (sempre dóna un punt de cosmopolitisme) per a dir abús de poder o de força.
• Expliqui als seus fills que és fàcil a Internet fer-se passar per algú altre. Parli de com no tothom és el que sembla i com pot ser de perillós reunir-se amb “amics virtuals” cara a cara. Deixi clar que si el seu fill vol conèixer a un amic virtual en persona, ha de ser acompanyat amb un adult de confiança.
• Si el seu fill està jugant jocs en línia, jugui amb ells, encara que sigui només per asseure's i veure.

Modificat de l'Agencia de Salut Pública de Canada. Juliol 2011

ajustament
icona descarrega

Avís: La informació d’aquesta pàgina no es pot considerar un diagnòstic ni un tractament , així no pot substituir l’atenció medica. En cap cas substitueix l’opinió o les prescripcions dels professionals. El titular del lloc web no pot garantir que la informació està completament lliure d’error tot i els esforços per assegurar la veracitat i l’actualització . Es recomana sempre la consulta al seu pediatra i no es fa responsable de possibles malentesos del continguts de la pàgina.