catala  castellano
Logo Dr.F.Codina Garcia
Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació
Imatge estetoscopi
Noia llegint, per Franz Eybl

Les xarxes socials: el que els adolescents han de saber

Els nens i adolescents esteu creant i compartint informació més que mai amb l'ús dels mitjans digitals, com telèfons mòbils i ordinadors. Envieu missatges de text, utilitzeu Facebook i Twitter, escriviu en blogs, compartiu fotos i vídeos per mantenir-vos en contacte amb familiars i amics o fer nous amics.

Els mitjans socials ofereixen moltes oportunitats a les persones per a ser creatiu i estar connectat i informat. Però és important aprendre sobre les diferents tecnologies i com els poden usar per mantenir-vos segurs en les xarxes socials.

Consells pels usuaris.
• En alguns llocs de les xarxes socials és una bona idea triar un sobrenom, en comptes d'utilitzar un nom real.
• No donis a la xarxa dades personals com el teu nom, adreça, telèfon, o la escola on vas.

smartphone

• Mantingues sempre protegida la contrasenya.
• No acceptis sol·licituds d'amistat de persones que no coneixes en la vida real.
• Pensa molt bé que publiqués a la xarxa. Recorda: les coses que es publiquen a la xarxa són per sempre.
• Recorda que has de protegir també la confidencialitat d'un amic o de la teva família. Demana permís abans de publicar alguna cosa, una foto o un vídeo...

• Estigues al cas del que els teus amics estan publicant sobre tu.
• Si utilitzes telèfon intel·ligent amb GPS amb una càmera digital, pots publicar fotos i vídeos amb etiquetes geogràfiques. Les geoetiquetes proporcionen la ubicació exacta del lloc on va ser presa la foto. Assegura't que aquest dispositiu estigui apagat per publicar fotos a les xarxes socials en línia.

Modificat de l'Agencia de Salut Pública de Canada. Juliol 2011

ajustament
icona descarrega

Avís: La informació d’aquesta pàgina no es pot considerar un diagnòstic ni un tractament , així no pot substituir l’atenció medica. En cap cas substitueix l’opinió o les prescripcions dels professionals. El titular del lloc web no pot garantir que la informació està completament lliure d’error tot i els esforços per assegurar la veracitat i l’actualització . Es recomana sempre la consulta al seu pediatra i no es fa responsable de possibles malentesos del continguts de la pàgina.