catala  castellano
Logo Dr.F.Codina Garcia
Web Mèdic Acreditat. Veure més
informació 
Imatge estetoscopi
Noia llegint, per Franz Eybl

Normes d’ús del condó

L'ús de condons redueix significativament el risc d'embarassos no desitjats i de les malalties de transmissió sexual (MTS).

El condó protegeix en proporcionar una barrera entre el penis de l’home i la seva parella. Un condó masculí cobreix el penis, mentre que un preservatiu femení és un revestiment en la vagina. Els condons estan fets de diferents materials, i estan disponibles en una varietat de grandàries, formes, colors i textures. Es venen en les farmàcies, molts supermercats i màquines expenedores. Quan s'usen correctament, els condons masculins tenen un percentatge de fugides o de trencaments menor d'un un per cent.

El seu ús, pots protegir-te i protegir a la teva parella i ajudar a prevenir la propagació de les malalties de transmissió sexual. No obstant això, com s'ha assenyalat anteriorment, no són infal·libles.

condo

En aproximadament el 10 per cent dels casos, un embaràs pot produir-se, en general a causa d'un ús inadequat.
Els condons masculins de cautxú natural de làtex, són els més comuns i populars. Recorda que si el condó és massa gran, es pot sortir, i si està massa petit, pot trencar-se. Els condons lubricats amb espermicida es recobreixen amb un lubrificant que proporciona una protecció addicional contra l'embaràs, però no contra les MTS.

Els condons femenins són generalment de poliuretà o làtex. No són tan eficaços en la prevenció de l'embaràs i de les malalties de transmissió sexual que els condons masculins. Aquests productes són més costosos que els condons masculins, però tenen l’avantatge que es poden portar posats des de abans de iniciar la relació sexual.

Recorda: Segueix aquests consells per a aconseguir la màxima protecció.

1. Existeixen diferents marques de condons masculins. Prova diverses marques de condons fins trobar els que són millors per a tu.
2. Sempre usa condons d'acord a les instruccions del paquet.
3. No usis un condó després de la data de caducitat impreses en l'envàs.
4. Pots usar lubricació però tingues en compte que els lubrificants amb base d'oli, com la vaselina, poden afeblir els condons de làtex.
5. Lubrificants amb base d'oli es poden utilitzar amb uns condons sintètics.
6. Llegeix amb cura les instruccions dels lubrificants abans del seu ús.
7. Si un condó es trenca durant el seu ús, es pot reduir el risc d'embaràs mitjançant l'aplicació d'una crema espermicida immediatament.
8. Si estàs usant un mètode anticonceptiu, com la píndola o el dispositiu intrauterí, recorda que aquests no ofereixen cap protecció contra les malalties de transmissió sexual ni la SIDA.

Modificat de l'Agencia de Salut Pública de Canada. Juliol 2011

ajustament
icona descarrega

Avís: La informació d’aquesta pàgina no es pot considerar un diagnòstic ni un tractament , així no pot substituir l’atenció medica. En cap cas substitueix l’opinió o les prescripcions dels professionals. El titular del lloc web no pot garantir que la informació està completament lliure d’error tot i els esforços per assegurar la veracitat i l’actualització . Es recomana sempre la consulta al seu pediatra i no es fa responsable de possibles malentesos del continguts de la pàgina.